Gana nesudėtingai paruošiamas šaltas užkandis, kai vienu šūviu nušaunami "du zuikiai'. Šį kartą ruošdami vieną patiekalą paruošite du.
Jums reikės
1 kg. vištienos arba kalakutienos kulšelių mėsos be kaulo,
2 kiaušinių,
1 svogūno,
1 nedidelės morkos,
3 v.š. avižinių dribsnių arba 3- 4 batono riekelių,
1/2 stiklinės pieno,
3 v.š. avižinių dribsnių arba 3- 4 batono riekelių,
1/2 stiklinės pieno,
1/4 a.š. pipirų mišinio,
1/4 a.š. čiobrelių,
1/2- 1 a.š. druskos,
1/2- 1 a.š. druskos,
1 saujos išlukštentų pistacijų,
1 saujos džiovintų spanguolių,
2 +1 v.š. aliejaus ar lydyto sviesto.
2 +1 v.š. aliejaus ar lydyto sviesto.
Susmulkintą svogūną pakepkite aliejuje ar lydytame svieste kol jis pagels.
Sumalkite paukštieną su morka ir mirkytais piene dribsniais ar batonu. Į mėsą sudėkite kepintus svogūnus, kiaušinius, pipirus ir čiobrelius. Gerai viską išminkykite. Padalinkite faršą į dvi dalis. Į vieną suberkite pistacijas, o į kitą- džiovintas spanguoles. Gerai išmaišykite abi faršo dalis (tik nesumaišykite jų kartu:-))))
Pailgą kepimo formą (skirtą keksams kepti) išklokite kepimo popieriumi ir ištepę aliejumi ar lydytu sviestu sudėkite paukštienos faršą. Į vieną pusę dėkite su pistacijomis, o į kitą - su džiovintomis spanguolėmis. Formoje leiskite šiems faršams susijungti juos paspausdami ir taip išlygindami paviršių. Užberkite dar truputį čiobrelių ir teriną įdėkite į prieš tai įkaitintą iki 190 C orkaitę. Kepkite apie 45 min.
Pateikite teriną atšaldytą, pjaudami jį iš vieno ir iš kito galo.
Sudėtingumas: nesudėtinga