2022 m. vasario 14 d., pirmadienis

Goma Wakame salotos su krevetėmis

 


Mano šių metų atradimas tai  Goma Wakame jūrų dumblių salotos, kuriose gausu vitaminų ir mikroelementų. Vienu sakiniu apibūdinus jos gėrių- gėris mūsų organizmui. Žinoma ne visur jų galima rasti pirkti, bet įsivedus pavadinimą, internete tikrai išmes keletą prekybos taškų kur jų tikrai rasite.

Šios salotos nuostabus priedas prie keptos, rūkytos ar sūdytos žuvies. Taip pat prie sushi.


Salotas galite pateikti ne tik su krevetėmis, bet ir su kepta žuvimi.

Jums reikės:

300- 400 gr. Goma Wakame jūrų dumblių salotų,

400 gr. didesnių krevečių (gali būti tiek virtos, tiek nevirtos),

½ raudonos saldžios paprikos,

1 mažo čili pipiro,

2- 3 česnako skiltelių,

¼ citrinos,

šiek tiek sojos padažo,

aliejaus kepimui.

 


Keptuvėje vos vos apkepkite smulkintą česnaką ir iš karto sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą papriką, bei čili pipirą.

Kai pipirai suminkštės, tačiau bus vos traškūs juos išimkite ir sudėkite į serviravimo indą kuriame jau sudėti Goma Wakame jūrų dumbliai.

Į keptuvę įpilkite dar truputį aliejaus ir apkepkite krevetes. Jei jos jau virtos- užteks jas vos pakepti, kad tik jos sušiltų. Nevirtas krevetes kepkite ilgėliau vis pavartydami, kol jos įgaus rausvą atspalvį. Baigiant kepti apliekite citrinos sultimis ir sojos padažu. Dar 1 minutę pakepkite.

Krevetes išimkite iš keptuvės ir uždėkite ant salotų. Jei norite užberkite dar 5 pipirų mišinio.



Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

2022 m. vasario 1 d., antradienis

Mišrainė ‚Ananasas‘ su vištiena

 


Jums reikės

250 gr. keptos vištienos,

100 gr. fermentinio sūrio,

2 virtų kiaušinių,

100 gr. konservuotų ananasų,

2- 3 v. š. konservuotų kukurūzų,

 šiek tiek poro baltosios dalies,

pipirų mišinio,  druskos,

majonezo,

kelių graikiškų riešutų (papuošimui),

kelių krapų šakelių (taip pat papuošimui)

 

Vištieną ir ananasus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite. Porą susmulkinkite. Sūrio didžiąją dalį atidėkite į šoną.

Visus produktus sumaišykite su majonezu.

Serviravimo lėkštėje išdėkite mišrainę padarydami pusiau perpjauto ananaso formą. Šaukštu išlyginkite kiek tai įmanoma taisyklingiau. Visą mišrainę apiberkite tarkuotu sūriu ir dar kartą jau rankomis sutvirtinkite atsargiai ir švelniai paspausdami.

Išdėliokite riešutų puseles šachmatais ir majonezu padarykite įstrižas juostas. Krapus skinkite labai mažomis šakelėmis ir pakiškite po riešutu jį pakeldami. Pasirodo, kad ši dalis yra pati sudėtingiausia J))))

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto rusų kalba