Šį kartą ne tik paprasta idėja, kaip įdomiau ir gražiau pateikti
šaltą užkandį. Bet ir du gana paprasti mišrainių receptai.
Pikantiškos salotos
(mišrainė)
Jums reikės (lygiomis dalimis):
virtų kiaušinių,
fermentinio sūrio,
truputį druskos,
pipirų mišinio,
majonezo.
Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite ‘burokine’ trintuve.
Įberkite pipirų, truputį druskos ir sumaišykite su majonezu. Jei norite galite
išspausti skitelę česnako ar įpjaustyti laškinio česnako ar svogūno laiškų.
Morkų salotos su džiovintomis
slyvomis
Jums reikės
1 morkos,
5- 6 džiovintų slyvų,
majonezo.
Šviežias morkas sutarkuokite, slyvas supjaustykite plonomis
juostelėmis ir sumaišykite su majonezu.
Vietoje džiovintų slyvų galite įtarkuoti šviežių obuolių ar
tik išspausti česnako. Įberti smulkintų petražolių.
Vietoje rūkyto kumpio jūs galite naudoti virtą kumpį ar bet
kokią didesnio diametro (storesnę) dešrą. Svarbiausia, kad ją būtų galima
susukti.
Sudėtingumas: paprasta