Tai mano mamos receptas. Labai paprastas vos su keliais
sudėtiniais produktais, tačiau nenuviliantis savo skoniu.
Jums reikės:
200 gr. riebios 9% varškės,
200 gr. sviesto,
250 gr. miltų,
trupučio druskos,
kelių obuolių,
1 v.š. cukraus,
1 a.š. cinamono,
1- 2 v.š.
grietinėlės ar pieno,
cukraus pudros apibarstymui.
Šaltą sviestą sukapokite peiliu ir sumaišykite su miltais. Įberkite truputį druskos. Trinkite rankomis, kad neliktų sviesto gabaliukų. Tuomet sudėkite varškę ir suminkykite tešlą ir kelioms valandoms palikite šaldytuve.
Jei naudosite kombainą, tai procesas bus daug lengvesnis. Sviestą sukapokite į keletą dalių ir visus produktus sumeskite į kombainą. Suminkytą tešlą atšaldykite.
Nuplautus
obuolius supjaustykite 2 cm. dydžio skiltelėmis. Apibėrę cukrumi ir cinamonu
gerai išmaišykite.
Atšaldytą tešlą
kočiokite 3 mm. storiu ir supjaustykite apie 6- 8 cm. kvadratėliais. Į kiekvieną
tešlos kvadratėlio centrą dėkite po obuolio skiltelę, užlenkite kraštus ir
paspauskite, kad kraštai susijungtų.
Kepimo skardą
išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite skareles.
Grietinėlę ar
pieną supilkite į indą kuriame buvo obuoliai ir konditeriniu teptuku aptepkite
kiekvieną skarelę.
Kepkite prieš tai
įkaitintoje iki 180C orkaitėje apie 20- 25
min.
Atvėsusias
skareles apiberkite cukraus pudra.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš mano mamos užrašų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą