2022 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Marinuoti agurkai greitam vartojimui

 


Labai patogus būdas suruošti nemažą kiekį agurkų ir reikalui esant, bet kada iš karto juos pateikti. Be to šie agurkai puikiai tinka kaip priedas hamburgeriams, mišrainėms ar užkandėlėms.

Marinuoti agurkai šaldytuve gali prastovėti ir mėnesį. Tačiau to neprireikia, nes jie paprasčiausiai suvalgomi greičiau. Į juos nededu svogūnų, jie duoda papildomą skonį ir tendenciją greičiau surūgti.

Jums reikės

2 kg agurkų,

2 v.š. druskos,

300 gr. vyno acto,

350 gr. cukraus

1/2-1 a.š. ciberžolės,

trupučio pankolio arba krapų sėklų,

jei norite galite įberti paprikos ar čili,

1- 2 v.š.  aliejaus (aš naudojau saulėgrąžų).

Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, sumaišykite su druska ir palikite kelioms valandoms. Nepamirškite vis pamaišyti, kad druska pasiskirstytų tolygiai. Galiausiai susidariusį skystį nupilkite. Agurkus sudėkite į stiklainius.

Supilkite likusius komponentus į atskirą indą. Išmaišykite kol pilnai ištirps cukrus ir supilkite į stiklainį ant agurkų.

Laikykite marinuotus agurkus šaldytuve.

 


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: už jį esu dėkinga Ramunei

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą