Jums reikės
250 gr. avinžirnių,
1/2 a. š. druskos,
2- 4 česnako skiltelių,
1 a. š. maltos saldžiosios paprikos,
1/4 a. š. maltų pipirų mišinio,
1/2 citrinos sulčių,
100 gr. tahini padažo- pastos (nebūtinai),
1/4 stikl. alyvuogių aliejaus.
Avinžirnius užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite per naktį.
Po to juos išvirkite pasūdytame vandenyje.
Atvėsinkite ir pasilikę ½ stiklinės nuoviro, likusį vandenį
išpilkite.
Į maisto maišytuvą supilkite avinžirnius, išspaustą česnaką.
Superkite papriką bei pipirus. Sutrinkite viską iki vienalytės masės. Įpildami
vis po truputį nuoviro. Galiausiai supilkite citrinos sultis bei alyvuogių aliejų.
Leiskite humusui bent pusdienį pastovėti šaltai. Tačiau prieš
pateikiant palaikykite jį kambario temperatūroje, kad nebūtų per daug šaltas.
Pastaba: norint išgauti subtilesnį humuso skonį reikėtų nuo išvirtų
ir atvėsusių avinžirnių nuimti odelę. Tai padaryti nėra sunku. Reikia paspausti
avinžirnius pirštais ir odelė lengvai pasišalina.
Taip pat prieš pateikiant galite užberti malto žagrenio, kalendros lapelių ar kedrinių pinijų riešutų.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pagal David
Lebovitz
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą