Šiuo nauju receptu
morkų pyrago receptu esu labai patenkinta. Viskas dera tobulai- morkos, nedaug šokolado
pyrago viduje ir išorėje ir apelsinų cukatai.
Jums reikės
275 gr. jau
sutarkuotų morkų,
5 kiaušinių,
100 gr. sviesto (kambario
temperatūros),
250 gr. cukraus,
250 gr. miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
trupučio druskos,
1 a. š. obuolių
pyrago arba meduolių prieskonių,
100- 200 gr.
grūstų lazdyno riešutų,
100 gr. apelsinų
cukatų arba ½ apelsino tarkuotos žievelės,
75 gr. birių šokolado
lašų (naudojau juodąjį),
2 v. š. romo.
Gaistui
100 gr. juodojo
ir baltojo šokolado glajaus ( 1 pokelis DR. OETKER)
Kiaušinių
baltymus atskirkite nuo trynių.
Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standumo (kad nekristų iš indo).
Kiaušinių trynius, sviestą ir cukrų plakite kol masė pabals. Sudėkite morkas,
cukatus, supilkite romą ir viską dar kartą išmaišykite.
Į miltus
suberkite kepimo miltelius, prieskonius, riešutus ir šokolado lašus.
Išmaišykite.
Miltų mišinį labai
gerai sumaišykite su morkų- kiaušinių plakiniu iki vientisos masės.
Per tris kartus
sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai juos šaukšto ar mentelės
pagalba įmaišykite į tešlą.
Pyragą supilkite
į kepimo popieriumi ištiestą ar sviestu išteptą 26 cm. skersmens torto ar kekso
formą. Pyragą kepkite iš anksto įkaitintoje iki 190C orkaitėje apie 50- 60 min.
Ar pyragas iškepė
tikrinkite mediniu pagaliuku.
Pravėsusį pyragą iš
viso maišelio apliekite karštu šokoladiniu glajumi.
Sudėtingumas:
tikrai nėra sudėtinga, tik neišsigąskite per daug smulkaus gamybos aprašymo.
Receptas: iš
knygos ‚Didžioji kepinių knyga‘
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą