Nieko nėra geriau už tobulą jautienos kepsnį. O kai kepsnys
dar ir didelis, tai tas gerumas pasidaro dar didesnis.
Visai ne per seniausiai atradau jautienos antrekotą su
didžiuliu kaulu skambiu pavadinimu TOMAHAWK arba kitaip lietuviškai tariant- kirvuką.
Pavadinimas superinis, vaizdas dar geresnis, o skonis tobulas. Tobulas koks tik
tegali būti.
Ir nereikia net kepsninės geram rezultatui pasiekti.
Kepsime mes jį paprasčiausioje orkaitėje.
2-3 žmonėms reikės,
1 kirvuko, jei rimtai, tai brandinto jautienos
antrekoto,
jūsų mėgstamų prieskonių mėsai arba pipirų mix’o ir
rozmarino,
alyvuogių aliejaus,
4-6 bulvių.
Jautienos antrekotą padėkite ant maistinės plėvelės, apliekite alyvuogų aliejumi ir apibėrę prieskoniais gražiai suvyniokite, kad aliejus per kraštus neištekėtų. Palikite per naktį marinuotis šaltai.
Prieš
kepimą išimkite mėsą iš šaldytuvo ir palikite dar 2val. kambario temperetūroje, kad mėsa
vienodai atšiltų.
Orkaitę įkatinkite iki 200C temp. Į skardą esančią orkatėje
įtieskite kepimo popierių ir kepimo skardos šonuose sudėkite ne iki galo
supjaustytas bulves aplietas aliejumi.
Nuo antrekoto nuimkite maistinę plėvelę ir po 10 min.
į orkaitę skersai įdėkite kepsnį. Po 5 min. su popieriniu rankšluosčiu paimkite
už kaulo ir antrekotą apverskite. Kepkite dar 30 min. (po 15 min. dar kartą
apversdami).
Išjunkite orkatę, praverkite šiek tiek jos dureles, ir
leiskite mėsai pastovėti dar 10 min. , kad vėliau pjaunant kepsnį iš jo
neišbėgtų sultys. Galite tuo metu sudėti lėkštes į orkaitę, kad jos įkaistų.
Taip kepant kepsnys bus iškepęs pilnai,
tačiau bus labai minkštas ir sultingas viduje.
Jei norite, kad kepsnys būtų su krauju kepkite 5- 10
min. trumpiau.
Pateikite su troškintomis daržovėmis. Man labia prie jo
tiko Lečio.
Sudėtingumas: kad ir kaip atrodytų sunku, taip nėra.
Jei tiksliai laikysitės aprašymo ir žiūrėsite į laikrodį- jums pavyks.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą