Prieš kelis metus visų kepamas pyragas mano vėl prisimintas ne be pagrindo. Tai vienas iš skaniausių varškės pyragų. Kur tikrai labai gerai dera sodrus tikros kakavos skonis ir švelni varškė.
Jums reikės
Tešlai:
200 gr. sviesto,
1 kiaušinio,
200 gr. cukraus,
2 v. š. tikros kakavos,
300 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių.
Varškės įdarui:
500 gr. varškės (naudoju riebią 9%),
200 gr. riebios grietinės,
50 gr. kukurūzų krakmolo,
1 a.š. vanilinio cukraus,
100 gr. cukraus,
4 kiaušinių,
trupučio druskos.
Sviestą ištirpinkite.
Kiaušinį išplakite su cukrumi iki baltumo. Supilkite pravėsusį sviestą ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir tešlą gerai išmaišykite.
Gautą tešlą padalinkite į dvi maždayg lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite valandai šaltai.
Paruoškite varškės įdarą. Varškę su grietine ištrinkite iki visiškai lygios masės, suberkite kukurūzų krakmolą, vanilę ir gerai išmaišykite.
Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su trupučiu druskos, kol baltymai nekris iš indo. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol masė pabals. Tuomet ją supilkite į varškės masę ir dar plakite kol cukrus ištirps, Tuomet sudėkite baltymus ir dar kartą atsargiai viską perrmaišykite jau ne mikseriu, o mentele.
Išimkite tešlą. Vieną tešlos dalį sutrupinkite ant į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą (dydis apie 26 cm skersmens). Tuomet tolygiai užpilkite varškės įdarą, o ant viršaus vėl užtrupinkite likusią antrąją tešlos dalį.
Kepkite įkaitintoje iki 180 ºC temperatūros orkaitėje apie 45 minutes, kol pyragas iškeps.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: pagal “Saulėtą Virtuvę”
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą