Prasidėjus pavasariui po truputį keičiasi ir mano meniu. Sočius troškinus, riebesnius mėsos kepsnius, po truputį pradeda keisti sočios salotos.
šioms salotoms paruošti reikės:
350 gr. supjaustytos virtos vištienos,
didelės saujos virtų, ir būtų gerai, apkeptų makaronų,
1 didelės morkos, sutarkuotos šiaudeliais,
1/2 agurko, supjaustyto 2 cm gabalėliais,
saujos mung pupelių daigų,
smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
salotų mišinio,
grubiai suplėšytų baziliko lapelių (nebūtinai),
kalendros arba petražolių lapelių,
lengvai paskrudintų sezamo sėklų,
Padažui:
1/4 puodelio ryžių acto (arba baltojo vyno acto),
1 v. š. cukraus,
1 v. š. aliejaus,
2 v.š. sojos padažo,
1 a. š. sezamo aliejaus (nebūtinai),
1 a. š. tarkuoto šviežio imbiero,
1/4 arbatinio šaukštelio čili dribsnių, (nebūtina)
Viską kas skirta padažui supilkite ir suberkite į indą ir gerai išplakite.
Salotoms skirtus ingredientus sudėkite į lėkštes ir tolygiai po truputį užpilkite padažu.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pagal Helen Jackson
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą