2021 m. vasario 8 d., pirmadienis

Mišrainė Mimoza

 


  Žinoma galėčiau parašyti skambiau, kad tai salotos, bet laikausi savo seno požiūrio, kad salotos yra žaluma ir dar termiškai neapdorota. O mišrainė, tai jau virtų daržovių mix’as.

Šį kartą klasikinė Mimoza

Jums reikės

1  skardinės tuno arba bet kokios kitos konservuotos žuvies (lašišos, sairos)

2 virtų bulvių (vidutinio dydžio,)

3 virtų kiaušinių,

2 virtų morkų,

1 rausvojo svogūno, šaloto arba poro,

80 gr. fermentinio sūrio,

majonezo,

druskos,

pipirų.

 

  Bulves, morkas supjaustykite nedideliais kubeliais.  Sūrį sutarkuokite "burokine" tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Kiaušinio baltymus taip pat smulkiai supjaustykite, o trynį sutrinkite. Jei konservuota žuvis yra savo sultyse, tai tas sultis nupilkite. Jei aliejuje, bent jau tuną sutrinkite šakute kartu su aliejumi. Jei aliejaus yra labai daug, jį paprasčiausiai nupilkite.

Visas daržoves dėkite sluoksniais, lengvai jas paspausdami. Bulvės, žuvis, svogūnai, morkos, kiaušinio baltymas, sūris ir galiausiai kiaušinio trynys. Jei žuvis buvo aliejuje pirmojo sluoksnio tarp bulvių ir žuvies nereikia pertepti majonezu. Jei savo sultyse- pertepate labai plonai majonezu visus sluoksnius. Tarp kai kurių sluoksnių užberiate šiek tiek pipirų. Tarp morkų ir kiaušinių- druskos.

 Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad skoniai susijungtų. Galite mišrainę palikti šaldytuve per naktį.



Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą