Patiekalas kuris
atmintyje įsirėžęs nuo vaikystės. Net ir po daugelio metų labai gerai atsimenu storame
sunkiame puode troškintos kaimiškos vištos skonį. Nuo alaus ji buvo aromatinga,
sultinga ir net lipo prie lūpų. O razinos ir morkos suteikė jai subtilų
saldumą. Kelis kartus troškindama vištieną vis nerasdavau tinkamo alaus, kol
pagaliau radau iš naturalaus salyklo gaminamą alų. Ir tik tuomet tas nekartus skonis
sugrįžo.
Jums reikės
Vištienos (šlaunelės,
blauzdelės, sparneliai),
½ butelio Kauno
tamsaus porterio,
2 morkų,
1 svogūno,
3 skiltelių česnako,
1- 2 saujos tamsių razinų,
prieskonių paukštienai arba 5 pipirų mišinio ir saldžiosios paprikos
miltelių,
druskos.
Paukštieną ištrinkite prieskoniais ir palikite per naktį
šaldytuve pasimarinuoti.
Svogūną, česnaką smulkiai supjaustykite ir suberkite į troškinimo indą. Ten pat suberkite šiaudeliais supjaustytas morkas. Sudėkite vištieną, užpilkite alumi ir uždengę dangčiu ar folija įdėkite į iki 200C įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio suberkite razinas ir dar troškinkite, kol vištiena suminkštės.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą