2021 m. vasario 26 d., penktadienis

Aluje troškinta vištiena

 


  Patiekalas kuris atmintyje įsirėžęs nuo vaikystės. Net ir po daugelio metų labai gerai atsimenu storame sunkiame puode troškintos kaimiškos vištos skonį. Nuo alaus ji buvo aromatinga, sultinga ir net lipo prie lūpų. O razinos ir morkos suteikė jai subtilų saldumą. Kelis kartus troškindama vištieną vis nerasdavau tinkamo alaus, kol pagaliau radau iš naturalaus salyklo gaminamą alų. Ir tik tuomet tas nekartus skonis sugrįžo.

Jums reikės

Vištienos (šlaunelės, blauzdelės, sparneliai),

½ butelio Kauno tamsaus porterio,

2 morkų,

1 svogūno,

3 skiltelių česnako,

1- 2 saujos tamsių razinų,

prieskonių paukštienai arba 5 pipirų mišinio ir saldžiosios paprikos miltelių,

druskos.

   

Paukštieną ištrinkite prieskoniais ir palikite per naktį šaldytuve pasimarinuoti.

Svogūną, česnaką smulkiai supjaustykite ir suberkite į troškinimo indą. Ten pat suberkite šiaudeliais supjaustytas morkas. Sudėkite vištieną, užpilkite alumi ir uždengę dangčiu ar folija įdėkite į iki 200C įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio suberkite razinas ir dar troškinkite, kol vištiena suminkštės.

 


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą