Dar viena mišrainė su konservuotu tunu arba su bet kokia
kita konservuota žuvimi. Ir nors receptas panašus kaip, kad tai būtų „Silkė
patale“, skonis bus daug švelnesnis nei gaminant su silke.
Sudėtinės dalys taip pat šiek tiek skirsis.
Jums reikės
1 skardinės tuno arba
bet kokios kitos konservuotos žuvies (lašišos, sairos)
2 virtų bulvių (vidutinio dydžio,)
1 virto burokėlio,
1 rausvojo svogūno, šaloto arba poro,
2 marinuotų agurkų,
3 virtų kiaušinių,
majonezo,
druskos,
pipirų,
krapų.
Bulves, burokėlius
ir agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Kiaušinį taip pat smulkiai supjaustykite ar sutarkuokite. Jei konservuota žuvis
yra savo sultyse, tai tas sultis nupilkite. Jei aliejuje, bent jau tuną
sutrinkite šakute kartu su aliejumi. Jei aliejaus yra labai daug, dalį jo-
nupilkite.
Visas daržoves dėkite sluoksniais, lengvai jas paspausdami ir
pertepdami labai plonu majonezo sluoksniu. Bulvės, burokėliai, svogūnai, žuvis,
kiaušiniai ir galiausiai krapai. Tarp kai kurių sluoksnių užberkite šiek tiek
pipirų ir labai nedaug druskos.
Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad skoniai susijungtų. Galite mišrainę palikti šaldytuve per naktį.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą