Nepaprastai skanus
ir labai sotus patiekalas tinkantis daugiau šaltam vakarui ar sekmadienio
pietums. Tik man kažkaip vis nesigaudavo šį patiekalą gerai nufotografuoti, nes
rudens ir žiemos vakarai visada labai tamsūs, o dar ir patiekalas nėra labai
šviesus. Tad tik dabar ištaikiau momentą padaryti normalesnę foto ir jau galiu
nors ir su šiokia tokia fotografija paskelbti šį nuostabų receptą.
Jaučio žadus aš
nesivarginu troškinti keletą valandų. Naudoju tam paprasčiausią greitpuodį, su
kuriuo per vieną valandą aš galiu pasiekti patį geriausią rezultatą. Tad ir
jums siūlau jaučio žandus pirmiausiai ištroškinti greitpuodyje, o jau po to, per
nepilną pusvalandį, užbaigti juos troškinti su daržovėmis.
Jums reikės
2- 4 jaučio žandų
(vienam asmeniui- vienas žandas),
jums patinkančių
prieskonių mėsai,
1 v. š. alyvuogių
aliejaus,
1- 2 didelių morkų,
2- 4 saliero stiebų,
1 svogūno,
2- 4 skiltelių
česnako,
šiek tiek lydyto
sviesto ar kitokių riebalų kepimui.
Bulvių košei
reikės
4- 8 didesnių bulvių,
1 v. š. sviesto,
100- 200 ml. pieno,
druskos.
Nuplautus ir
nusausintus jaučio žandus apiberkite jums patinkančiais prieskoniais mėsai,
apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėję į indą padėkite šaltai, kad mėsa per
naktį pasimarinuotų.
Į greitpuodį
įpilkite vandens, o jam užvirus sudėkite mėsą. Mėsa turi būti šiek tiek
apsemta. Uždarykite dangtį ir virkite 1 val.
Likus 30 min. iki
virimo pabaigos užkaiskite bulves. Ir pasiruoškite daržoves troškinimui.
Gilioje keptuvėje
pakepkite susmulkintus svogūnus kartu smulkintu česnaku, kol jie taps skaidrūs.
Sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir griežinėliais supjaustytus saliero
stiebus. Kepkite keletą minučių vis pamaišydami.
Iš greitpuodžio išleiskite
atsargiai garus, ir išėmę žandus sudėkite į keptuvę kartu su daržovėmis.
Supilkite dalį sultinio kuriame troškinosi žandai ir troškinkite viską kol morkos
suminkštės, o sultinys nugaruos.
Per tą laiką (jei
bulvės jau išvirę) paruoškite bulvių košę.
Vandenį nuo
bulvių išpilkite ir sugrūdę bulves sudėkite į jas sviestą. Užvirinkite pieną ir
supilkite jį iš karto ant bulvių. Dabar belieka bulves suplakti mikseriu.
Neplakite jų ilgai, tam užteks tik 2 minučių.
Atrodo tik tiek
to recepto ir gamybos tėra J Skanaus!
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: kažkur užsienyje buvo panašiai pagaminta
J
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą