Kažkas iš
tiesų nepaprasta ir be galo skanu. Net nežinau, kas geriau tinka prie šių
lietinių ar grietinės padažas, ar šiek tiek lydyto sviesto, ar aplamai nieko. Šį
kartą siūlau ragauti ir atrasti patiems, su kuo lietiniai jums skaniausi.
Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:
3 kiaušinių (didelių),
0.5 l. pieno,
150 gr. miltų,
1a.š. cukraus
truputis druskos,
lydyto sviesto ar aliejaus blynų kepimui.
Įdarui
2 rūkytų vištos šlaunelių,
2 nedidelių svogūnų,
2 nedidelių morkų,
2 a.š. lydyto sviesto kepimui.
Visus produktus skirtus lietiniams lengvai išmaišykite
mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti.
Kol tešla brandinasi pasidarykite įdarą.
Smulkiai supjaustytus
svogūnus pakepkite su lydytu sviestu. Kai svogūnai taps skaidrūs sudėkite ‚burokine‘
tarka tarkuotas morkas. Ir uždengę dangčiu kepkite, kol morkos bus minkštos.
Vištieną nukaulinkite ir smulkiai supjaustykite, bet nemalkite. Galiausiai
vištieną sumaišykite su keptomis morkomis ir svogūnais.
Kepkite lietinius blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje. Į
iškeptus blynus dėkite po du didelius šaukštus įdaro ir užlankstykite. Kepkite
ant lydyto sviesto, uždengę dangčiu, kelis kartus atsargiai vis apverčiant.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: KirvioKoto turnyras FB autorė Zina Bružienė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą