Nuostabus švelnios varškės ir kokoso riešutų derinys šiuos sausainius padaro nepaprastai skanius. Tad, jei tik mėgstate kokoso riešutus, šie kvapnūs sausainiai tikrai patiks.
Jums reikės:
250 gr. varškės (visada naudoju varškės „plytą“),
120 gr. sviesto,
180 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos
4 v.š. rudojo cukraus (galite berti šiek tiek daugiau),
2 v.š. kokoso drožlių (galite berti ir daugiau).
Į didelį dubenį sudėkite varškę, druską ir minkštą sviestą ir sutrinkite mikseriu arba viską trinkite šakute, kol gausite vienalytę masę.
Po to į dubenį suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius. Viską sumaišykite.
Minkykite tešlą rankomis, kol ji nustos lipti. Atkreipkite dėmesį, kad kuo sausesnė varškė, tuo mažiau miltų reikia.
Tešlą padalinkite į 2 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite iki 2-3 mm storio stačiakampį lakštą.
Nupjaukite arba sulyginkite nelygius kraštus, kad gautumėte ilgus stačiakampius.
Visą tešlos paviršių tolygiai paskirstykite cukrumi ir kokoso drožlėmis.
Dabar tešlą susukite į ilgą vamzdelį. Turėtumėte gauti ilgą, ploną „dešrą“.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kol orkaitė kaista, tešlos „dešrą“ supjaustykite 1.5- 2 cm. storio gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi įtiestą orkaitės skardą.
Sausainius kepkite apie 20- 25 minutes.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą