Spalvingas, kaip rudens lapai, greitas ir nepaprastai gaivus patiekalas su vištiena. Kai pamačiau šį receptą internete net nesuabejojau, kad artimiausiu metu jį gaminsiu. Nenusivyliau. Taip paruošta vištiena verta kuo geriausių įvertinimų.
Jums reikės:
Persikų (nektarinų) salsai
3 persikų, galite naudoti nektarinus, supjaustytų kubeliais,
1 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais,
¼ raudonojo svogūno, supjaustyto kubeliais,
½ ryšulio kalendros, susmulkintos,
2 v.š. laimo sulčių,
¼ a. š. čili miltelių,
1 v.š. medaus,
druskos.
Vištienai:
800 gr. vištienos vidinių file,
1 a.
š. rūkytos paprikos miltelių,
½ a. š. čili miltelių,
¼ a. ša. druskos,
juodųjų pipirų pagal skonį,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 v.š. laimo sulčių,
2 v.š. medaus,
1 v.š. sviesto.
ryžių.
Užkaiskite ryžius ir pasūdytame vandenyje virkite ant nedidelės kaitros pagal šią taisyklę- 150 gr. ryžių- 300 gr. vandens.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus persikus, raudonąją papriką, raudonąjį svogūną, žaliuosius svogūnus ir kalendrą. Įpilkite laimo sulčių, čili miltelių. medaus ir druskos. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį, kad skoniai susimaišytų.
Vištieną apiberkite prieskoniais.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite prieskoniais pagardintą vištieną ir kepkite 5–7 minutes iš kiekvienos pusės arba kol visiškai iškeps ir taps auksinės rudos spalvos.
Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir į keptuvę įpilkite laimo sulčių, medaus ir sviesto. Maišykite, kol vištiena gerai apskrus, o padažas šiek tiek sutirštės.
Patiekite iš karto.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą