2023 m. liepos 25 d., antradienis

Baklažanų suktinukai

 


Keli receptai su baklažanų suktinukais, kaip tik puiki įžanga grilio vakarėliui su draugais. Šiuos suktinukus galite pasiruošti iš ryto ar net iš vakaro. Tik žinoma, jau paruoštus juos, iki pateikimo laikykite šaldytuve.

Baklažanai su saulėje džiovintais pomidorais

 


 

Jums reikės

2 baklažanų

200 g šviežio (minkšto, tepamo) ožkų sūrio,

6- 8 saulėje džiovintų pomidorų,

10 graikinių riešutų (nebūtinai),

kelių šviežio baziliko lapelių,

alyvuogių aliejaus,

maltų juodųjų pipirų ar pipirų mišinio.

 

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite per visa jų ilgų apie ½ cm. storio griežinėliais.

Apiberkite druska ir sudėję vieną ant kito palikite gilioje lėkštėje bent pusvalandžiui. Po to juos nuplaukite dar kartą ir gerai nuspauskite rankomis.

Orkaitėje esančią skardą išklokite kepimo popieriumi.

 Aptepkite baklažanus aliejumi ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus.

Kepkite prieš tai iki 190 C įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės. Žinoma, jūs visada baklažanus galite kepti keptuvėje. Iškeptus keptuvėje baklažanus palikite atvėsti ant sugeriančio popieriaus, nes taip pašalinsite riebalų perteklių.

Džiovintus pomidorus ir baziliko lapelius smulkiai supjaustykite. Riešutus sutrupinkite paspausdami plataus peilio geležte.

Viską sumaišykite su minkštu sūriu, įberkite šiek tiek pipirų. Dažniausiai druskos į šį užtepą aš nededu, nes nemažai druskos būna pomidoruose. Tačiau jūs paragaukite ir įsitikinkite patys ar jos ten reikia ar ne.

Sūrio masę nestorai užtepkite ant atvėsusių baklažanų ir jas atsargiai susukite.

Suktinukus dėkite ant serviravimo lėkštės.

 

Baklažanai su tunu

 


 

Orginaliame Marie Claire recepte ji keptus baklažanus įdaro šviežiu tunu gamindama iš jo tartarą. Tačiau pirmą kartą ruošdama pagal šį receptą aš neturėjau šviežio tuno, tad naudojau konservuotą. Ir su tuo konservuotu tunu įdaryti baklažanai man labai patiko. Tad, ir jums siūlau pabandyti pasidaryti abu variantus. Kai tik gausite labai šviežio tuno gaminkite su juo, kai jo nėra- darykite su konservuotu.

Jums reikės

2  baklažanų,

konservuoto tuno,

1 a.š.. citrinos sulčių ir truputį tarkuotos citrinos žievelės,

laiškinių česnakų,

druskos ir pipirų

alyvuogių aliejaus.

1a.š. sezamo sėklų (nebūtinai),

 

Baklažanus supjaustykite ir iškepkite kaip nurodyta pirmajame recepte.

Nuo iškeptų baklažanų kraštų nugremžkite minkštimą ir sudėkite į indą kuriame ruošite užtepą.

Konservuotą tuną nusausinkite nupildami aliejų ar jame esančias sultis (jei tunas konservuotas savo sultyse) ir sutrinkite šakute kartu su atskirtu baklažanų minkštimu.

Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, supikite citrinos sultis ir citrinos žievelę. Jei norite įpilkite šiek tiek aliejaus (labai nedaug), jei tunas buvo konservuotas savo sultyse.

Viską gerai išmaišykite ir šio mišinio užtepę ant baklažanų lengvai jas susukite.

Suktinukus sudėkite ant serviravimo lėkštės ir užberkite smulkinto laiškinio česnako ir sezamo sėklų.

 

Kaukazietiškai paruošti baklažanų suktinukai

 


Šiuos suktinukus žinote kiekvienas, nes jie pas mus tokie pat populiarūs, kaip ir šašlykai J))

Tačiau jei jau gaminti kaukazietiškai, tai naudokite brinzą, fetą ar minkštą ožkų sūrį.

Jums reikės

Jums reikės

2 baklažanų

200 g brinzos, fetos ar minkšto ožkų sūrio,

saujos graikinių riešutų,

šviežių petražolių,

2- 3 česnako skiltelių

alyvuogių aliejaus,

Baklažanus supjaustykite ir iškepkite kaip nurodyta pirmajame recepte.

Sūrį gerai sutrinkite. Sudėkite sumaltus ar gerai sutrupintus riešutus.

Českaką išspauskite specialia spaustuve. Petražoles smulkiai supjaustykite. Viską gerai išmaišykite su sūrio mase. Kadangi sūriai įdarui gali būti naudojami skirting, tai ir druskos kiekis juose yra skirtingas. Paragaukite ar užtenka sūrumo nuo naudojamo sūrio. Jei taip, druskos daugiau ir nedėkite. Jei jos reikia įberkite šiek tiek.

Sūrio masę nestorai užtepkite ant atvėsusių baklažanų ir jas atsargiai susukite.

Suktinukus dėkite ant serviravimo lėkštės ir dar užberkite petražolėmis ar kalendra. Prie šių suktinukų kartais paduodama ir šiek tiek citrinos skiltelių.

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą