Paprastas ir greitas prancūziškas receptas, kaip tik tinkantis karštai vasaros dienai.
Tačiau jei norite sočiau- baigiant kepti užberkite tarkuoto Comté sūrio ir pateikite su vakarykščiomis gerai apkeptomis bulvėmis.
Jums reikės:
4- 6 vištienos vidinių filė arba nedidelių 2 vištienos krūtinėlės puselių,
1 obuolio,
4 skiltelių česnako,
½ poro baltosios dalies,
1 raudonos paprikos,
1 ryšelio kalendros,
1/2 laimo,
1 a. š. kario,
3 v. š. alyvuogių aliejaus.
Vištienos filė supjaustykite kubeliais, jei naudosite vidines file, jas perpjaukite pusiau. Užberkite kario ir 1 v. š. aliejaus. Palikite marinuotis mažiausiai 1 val.
Nulupkite česnaką ir jį susmulkinkite. Nuplaukite ir supjaustykite baltąją poro dalį.
Įkaitinkite keptuvę ir suberkite porą bei česnakus. Kartas nuo karto pamaišydami juos apkepkite. Sudėkite vištieną ir išmaišę uždenkite dangčiu. Kepkite apie 7- 10 minučių, vis pamaišydami.
Per tą laiką nulupkite obuolius, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite šerdį, sėklas ir dar supjaustykite ketvirčius į 4 dalis .
Supjaustykite raudonąją papriką plonomis juostelėmis, išimdami sėklas.
Obuolius ir papriką suberkite į keptuvę ir dar kelis minutes kepkite uždengę dangčiu.
Prieš pateikiant Išspauskite laimą ir supilkite jo sultis į keptuvę. Suberkite susmulkintą kalendrą.
Patiekite vištieną su basmati ryžiais.
Sudėtingumas: paprasta,
Receptas: iš prancūziško puslapio internete
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą