Nieko nėra skaniau savaitgalio pusryčiams, kaip tikri kepti varškėčiai. Rašau ‚tikri‘, nes juose varškės daugiau, nei miltų. Tai tikri vaikystės varškėčiai! Man jie skaniausi su grietine apiberta cukrumi. O su kuo jums skanu, juk žinote patys J
Jums reikės:
300 gr. 9 % riebumo varškės,
1 labai didelio kiaušinio arba 2 mažų,⠀
80 gr. kvietinių miltų,⠀
1- 2 v. š. cukraus (ar pagal skonį,)
1 v. š. miltų apvoliojimui,
Ghee sviesto kepimui.
Šaukštu sutrinkite varškę. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir išmaišykite. Stalą pabarstykite miltais. Suformuokite pailgą volelį. Jį supjaustykite, suformuoti blynelius suteikiant jiems apvalią formą pirštais lengvai paspaudžiant ir lengvai vos apvoliojant miltuose.
Įkaitinkite sviestą ant vidutinės kaitros. Kepkite varškėčius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Kepant aš naudoju dangtį su viduryje esančia skyle. Taip varškėčiai greičiau iškepa ir lieka traškia išore.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš mamos užrašų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą