Įprastai mes ruošiame balandėlius su kiaulienos ar kalakutienos faršu. Kai kas daro tinginio balandėlius. Tačiau aš pasiūlysiu jums pabandyti dar vieną tobulą variantą.
Vištienos mėsa pasižymi labai švelniu skoniu. Ir ji labai dera su švelniais šviežiais kopūstais bei morkomis.
Šį kartą du panašūs receptai su vištienos file arba vištienos kotletukais.
Klasikinis variantas su kopūstais ir morkomis
Jums reikės
vištienos vidinių file,
šviežio (vasarinio) kopūsto,
morkų,
40% grietinės arba grietinėlės,
Ghee sviesto arba aliejaus,
druskos,
pipirų,
prieskonių vištienai,
ciberžolės,
bulvių.
Vištienos file apiberkite prieskoniais ir palikite kelioms minutėms marinuotis.
Nuskustas bulves sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kol paruošite vištieną su kopūstais.
Kopūstus supjaustykite storesniais šiaudeliais, morkas- smulkiais šiaudeliais.
Į troškintuvą įdėkite šiek tiek sviesto, kai jis ištirps suberkite morkas. Jas trumpai apkepę sudėkite kopūstus. Įberkite druskos, bei pipirų. Uždenkite dangčiu ir kelias minutes patroškinkite.
Įdėkite grietinės ir troškinkite kol morkos bei kopūstai suminkštės. Jei reikia įpilkite šiek tiek verdančio vandens.
Kol kopūstai troškinasi ant sviesto ar aliejaus apkepkite iš visų pusių vištienos file. Kepti užteks apie 5- 7 min.
Jei norite vištienos file galite troškinti kartu su kopūstais bei morkomis. Tuomet ją dėkite į puodą kartu su morkomis. Troškinkite apie 15 min. arba kol kopūstai suminkštės.
Baigiant troškinti ant kopūstų užberkite šiek tiek ciberžolės.
Patiekite su bulvių koše ar virtomis ir tik sugrūstomis bulvėmis.
Vištienos filė su kopūstais ir kokosų pienu
Šis receptas tiems kas mėgsta neįprastus skonius.
Jums reikės
vištienos vidinių file,
šviežio (vasarinio) kopūsto,
razinų,
laimo žievelės,
kokosų pieno,
aliejaus,
prieskonių vištienai,
druskos,
pipirų,
kario.
kalendros,
bismati ryžių.
Aliejumi šiek tiek apšlakstykite vištienos file ir apiberkite prieskoniais. Palikite kelioms minutėms marinuotis.
Pradėti virti ryžius pagal instrukcijas ant jų pakuotės.
Supjaustykite kopūstą ir kepkite su šiek tiek aliejaus troškinimo inde su kariu 2 minutes. Suberkite pipirus, druską ir razinas. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių ant labai mažos ugnies.
Vištienos file kepkite ant vidutinės kaitros keptuvėje. Baigiant kepti ant viršaus užtarkuokite šiek tiek laimo žievelės.
Į troškintuvą su kopūstais supilkite kokosų pieną, troškinkite dar 2 minutes. Paragaukite ar netrūksta kario ir druskos.
Prieš pateikiant užberkite kalendros lapelius ir patiekite su basmati ryžiais.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas su kariu ir vištiena: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą