Šią uogų žele darau ištisus metus, nes kaip nebūtų keista, bet aviečių ir šilauogių prekybos centruose galima rasti beveik visada. Tačiau dabar vasarą prasidėjo trešnių ir vyšnių sezonas. O šios uogos kartu su avietėmis ir šilauogėmis labai tinka į šią uogų žele.
Ir šią žele visada pilu į labai didelį indą, nes svečiai ją tiesiog kabliuoja dideliu šaukštu ir dedasi į savo lėkštes. Reikėtų tikrai labai didelių taurių, kad atitiktų tą suvalgomą žele kiekį. Be to, taurės labai daug vietos užima šaldytuve :-)))
Jums reikės
2 pakelių ‚Miško uogų‘ arba ‚Vyšnių‘ skonio žele,
250 gr. aviečių,
250 gr. šilauogių,
250 gr. trešnių arba vyšnių (ne sezono metu naudokite 1-2 bananus),
250 gr. plakamos grietinėlės,
2 v.š. cukraus.
Žele paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės ir ją atvėsinkite iki kambario temperatūros.
I didelį stiklinį indą suberkite uogas (bananus supjaustykite griežinėliais).
Supilkite atvėsusią žele ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Kai tik žele sustings uždenkite ją maistine plėvele.
Geriausia žele ruošti iš vakaro, kad kitą dieną ji būtų tikrai tvirta.
Prieš pateikiant išplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo ir sudėję į atskirą indą pateikite.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą