2021 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Sviestiniai sausainiai

 


Mano vyras labai mėgsta sviestinius sausainius, biskvitus, viską kur nėra per daug obuolių ir varškės. Aš atvirkščiai, kuo daugiau obuolių ir varškės tuo man skaniau. Bet šį kartą duoklė mano vyro mėgstamiems sausainiams.

Jums reikės

250 gr. miltų,

150 gr. sviesto,

100 gr. cukraus (jei mėgstate saldžiau berkite 150 gr.),

1 kiaušinio,

1 a.š. kepimo miltelių,

1 a.š. vanilinio cukraus,

trupučio druskos.

Jei norite tokių sausainėlių su aguonomis, tai į miltus suberkite 0.5 a.š. aguonų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C temperatūros. Į skardą esančią orkaitėje išimkite ir įtieskite kepimo popierių.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, bei druska. Sviestą gerai išsukite su cukrumi iki baltos masės. Įmuškite kiaušinį ir masę gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir viską dar kartą permaišykite. Nesistenkite per ilgai maišyti, nes sausainiai taps kieti.

Tešlą suvyniokite į volelį (tam galite naudoti kepimo popieriaus lakštą ar silikoninį kepimo pagrindą. Jei turite laiko, tešlą atšaldykite. Jei ne- ruoškite sausainėlius iš karto. Išvynioję volelį supjaustykite 0,5 cm. griežinėliais. Ir padarykite rankomis rutuliukus, kurios iš karto dėkite į skardą. Kai išdėliosite visus tešlos rutuliukus, juos visus lengvai paspauskite trimis pirštais maždaug iki 0.5 cm. storio. Taip sausainiai įgaus iškilimus.

Jei tešlą šaldysite, tai vėliau ją supjaustykite tik 0.5 cm. griežinėliais ir kepkite kol gražiai pagels.



Sudėtingumas: paprasta

Receptas: E. Binkauskienės knyga „Kepiniai“ 1977m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą