Mano vyras
labai mėgsta sviestinius sausainius, biskvitus, viską kur nėra per daug obuolių
ir varškės. Aš atvirkščiai, kuo daugiau obuolių ir varškės tuo man skaniau. Bet
šį kartą duoklė mano vyro mėgstamiems sausainiams.
Jums reikės
250 gr.
miltų,
150 gr.
sviesto,
100 gr. cukraus
(jei mėgstate saldžiau berkite 150 gr.),
1 kiaušinio,
1 a.š.
kepimo miltelių,
1 a.š.
vanilinio cukraus,
trupučio druskos.
Jei norite tokių
sausainėlių su aguonomis, tai į miltus suberkite 0.5 a.š. aguonų.
Orkaitę įkaitinkite
iki 180C temperatūros. Į skardą esančią orkaitėje išimkite ir įtieskite kepimo
popierių.
Miltus
sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, bei druska. Sviestą gerai
išsukite su cukrumi iki baltos masės. Įmuškite kiaušinį ir masę gerai
išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir viską dar kartą permaišykite. Nesistenkite
per ilgai maišyti, nes sausainiai taps kieti.
Tešlą
suvyniokite į volelį (tam galite naudoti kepimo popieriaus lakštą ar silikoninį
kepimo pagrindą. Jei turite laiko, tešlą atšaldykite. Jei ne- ruoškite
sausainėlius iš karto. Išvynioję volelį supjaustykite 0,5 cm. griežinėliais. Ir
padarykite rankomis rutuliukus, kurios iš karto dėkite į skardą. Kai išdėliosite
visus tešlos rutuliukus, juos visus lengvai paspauskite trimis pirštais maždaug
iki 0.5 cm. storio. Taip sausainiai įgaus iškilimus.
Jei tešlą
šaldysite, tai vėliau ją supjaustykite tik 0.5 cm. griežinėliais ir kepkite kol
gražiai pagels.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: E. Binkauskienės knyga „Kepiniai“
1977m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą