Šį receptą
radau internete ir kadangi esu neabejinga nei perlinėms kruopoms, nei
baklažanams, tai iš karto jį ir išbandžiau. Labai patiko, nes šiam troškiniui
tiks bet kokia mėsa: jautiena, kiauliena, kalakutiena, net ir vištiena iš
bėdos. Mėsą, ypatingai jei tai ilgesnio troškinimo reikalaujantis jautienos
gabalas, galite troškinti greitpuodyje. Kiaulieną ar kalakutieną troškinkite
paprastai.
Jums reikės:
400 gr. mėsos,
2 baklažanų,
1 svogūno,
3 skiltelių
česnako,
200 gr. nevirtų perlinių kruopų,
1 skardinės
konservuotų pomidorų,
1 a. š.
kumino,
druskos,
pipirų,
rūkytos arba
saldžiosios paprikos miltelių,
šviežios
kalendros,
lydyto
sviesto ar aliejaus kepimui.
Išvirkite perlines kruopas, o kol jos verda,
paruoškite mėsą. Ją supjaustykite gabalėliais ir apkepkite iš visų pusių. Vėliau ją sudėkite į puodą ir užpilkite
verdančiu vandeniu, kad ją apsemtų. Troškinkite uždengę dangčiu.
Susmulkinkite
svogūną ir česnaką. Juos apkepkite toje pat keptuvėje kurioje apkepinėjote
mėsą, tik įdėkite šiek tiek lydyto sviesto kepimui. Kol kepa svogūnai
supjaustykite baklažaną ir dėkite į keptuvę. Dabar jau kepkite uždengę dangčiu,
kartas nuo karto pamaišydami. Sudėkite
konservuotus pomidorus, patroškinkite dar kelias minutes. Mėsai suminkštėjus
supilkite daržovių troškinį, suberkite prieskonius, bei druską. Sudėkite išvirtas
perlines kruopas. Dabar kelias minutes
troškinkite atidengę, kad skysčio liktų kuo mažiau.
Prieš
pateikiant užberkite smulkintos kalendros.
Sudėtingumas:
vidutinis
Receptas: iš interneto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą