2021 m. gruodžio 7 d., antradienis

Pyragėliai su obuoliais

 




Iš tikro net nežinau kaip teisingiau įvardinti šiuos skanius kepinius. Pyragėliai, keksiukai ar minkšti sausainiai. Visi pavadinimai kaip ir tiktų, bet tik iš dalies. Nes pyragėliai kaip ir per paprastai skamba, keksiukai, na jie ne keksiukai. Minkšti sausainiai? Bet jie man labiau panašūs gal į bulkutes, labai skanias aukščiausio lygio bulkutes arba pyragėlius J)))

Visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Jums reikės:

3 kiaušinių,

100 gr. cukraus,

100 gr. sviesto,

350 gr. miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

400- 500 gr. obuolių,

Razinų ar džiovintų spanguolių (nebūtina),

miltelinio cukraus.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Po truputį suberkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą viską permaišykite.

Į tešlos masę sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytus obuolius ir razinas.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukšto pagalba sudėkite tešlą. Vienas šaukštas- vienas pyragėlis.

Kepkite apie 20- 25 min. Ar pyragėliai iškepę galite patikrinti mediniu pagaliuku.

Iškeptus pyragėlius apiberkite milteliniu cukrumi.


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą