Šių metų
kūrinys atiduodamas jūsų teismui. Siūlau prieš šventes pasigaminti nedidelį
silkės kiekį, būtent degustacijai. Jei patiks gaminkite iš vienos silkės, t.y.
iš dviejų file, tuomet vaisių kiekį padidinkite iki vieno avokado ir vieno
persimono.
Jums reikės
Matje silkės
1 file,
½ avokado,
1/2
persimono,
labai mažo
svogūnėlio,
granatų
sėklų
maltų
kvepiančiųjų pipirų,
rūkytos
paprikos miltelių,
balsamico
kremo,
kalendros
arba petražolių lapelių,
aliejaus.
Svogūnus
pakepinkite iki geltonumo, tuomet suberkite juostelėmis supjaustytą persimoną,
užberkite pipirų ir lengvai apkepkite. Persimonai neturi visiškai suminkštėti.
Supjaustykite
silkę juostelėmis ir sudėkite į serviravimo indą. Ant silkės uždėkite smulkiais
kubeliais supjaustytą avokadą ir atvėsusius pakepintus persimonus. Užberkite
šiek tiek paprikos miltelių ir granatų sėklų. Apšlakstykite trupučiu balsamico
kremo, papuoškite kalendros šakele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą