Gal kiek
lengvesnė nei tipinė lazanija gaminama su makaronų lakštais. Be to ir daug
greičiau, bei paprasčiau paruošiama. Tačiau šios lazanijos su baklažanais skonis
vertas aukščiausių įvertinimų.
Jums reikės
2 vidutinio
dydžio baklažanų (viso apie 900 gr.),
600 gr. mėsos
faršo (tiks kiauliena, jautiena arba kalakutiena),
1 nedidelio
svogūno,
2 skiltelių
česnako,
indelio konservuotų
trintų pomidorų arba 2 šviežių pomidorų,
fermentinio
sūrio,
pipirų
mišinio,
raudonėlio,
druskos,
alyvuogių aliejaus.
Smulkiai
supjaustytą svogūną ir česnaką pakepkite iki skaidrumo, sudėkite faršą ir
kepkite vis pasmulkindami medine mentele, kad jis pasidarytų birus. Kai skysčio
keptuvėje liks nedaug įberkite druskos, pipirų, raudonėlio ir nukelkite keptuvę
nuo kaitros.
Baklažaną
supjaustykite apie 0,5 cm. storio išilgais lakštais. Juos lengvai apkepkite keptuvėje
su aliejumi uždengę dangčiu. Baklažanas pilnai iškepti neturi. Tačiau kepti keptuvėje
baklažanus turite vienu sluoksniu. Apkepę iš abiejų pusių baklažanus sudėkite į
kepimo indą (mano indas kuriame kepiau 25 x 25 cm.). Užpildykite pilnai pirmąjį
sluoksnį baklažanais ir nepalikę jokių tarpų.
Kol kepa
antra partija baklažanų ant jau išdėliotų kepimo inde baklažanų paskleiskite
tolygiai pusę kepto faršo. Ir kai iškeps likę baklažanai juos taip pat tolygiai
išdėliokite ant faršo. Ir vėl dėkite faršą. Užpilkite viską trintais pomidorais
ir užberkite fermentiniu sūriu. Uždenkite kepimo formą dangčiu ar folijos
lakštu įdėkite ją į įkaitintą iki 180- 185C temperatūros orkaitę.
Lazaniją
kepkite apie 40 min.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą