2024 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Saldžiai aštrūs Briuselio kopūstai su morkomis aplieti balzaminiu actu.

                                    

Šis skanus garnyras puikiai tinka prie keptos paukštienos ar kiaulienos kepsnio.

Jums reikės

Briuselio kopūstų, perpjautų per pusę,

2 vidutinių morkų, nuluptų ir supjaustytų,

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

6- 8 v.š. Modenos balzaminio acto,

2 v.š. medaus arba klevų sirupo,

2 skiltelių česnako,

druskos ir pipirų pagal skonį,

čiobrelių

 

Dideliame dubenyje sumaišykite Briuselio kopūstus ir morkas su alyvuogių aliejumi, kol jie tolygiai juo pasidengs.

Daržoves vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes arba kol daržovės suminkštės ir šiek tiek karamelizuosis, Kepimui įpusėjus kartą daržoves pamaišykite.

Jei kepsite nedidelį kiekį daržovių, jas galite keti keptuvėje. Pradžioje kepimo uždenkite keptuvę dangčiu. 

Kol daržovės kepa, nedideliame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite balzamiko actą, medų ir smulkintą česnaką.

Troškinkite 5–7 minutes arba tol, kol padažas šiek tiek sutirštės.

Kai daržovės apkeps, perkelkite jas į serviravimo dubenį ir apliekite jas padažu.

Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiais čiobreliais.Jei norisi dar aštrumo įberkite paprikos dribsnių ar čilli pipirų.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą