Šios jaunos silkės švelnaus skonio tikrai nesinori užgožti dideliu sluoksniu daržovių. Tad man labiausiai patinka iš jos sukti suktinukus, dar vadinamus rolmopsus.
Silkė su garstyčiomis
Jums reikės
Matjes silkės file,
šaloto, ar raudonojo svogūno,
garstyčių,
trupučio citrinos sulčių.
Svogūną ar šalotą supjaustykite plonpmis griežinėlių puselėmis. Užpilkite cirtinos sulčių ir lengvai pamasažiokite svogūną, kad jis suminkštėtų
Vidinę kiekvieno filė pusę ištepkite plonu garstyčių sluoksniu, sudėkite ant jo susmulkintą svogūną, suvyniokite filė į ruletą, pradedant nuo uodegos ir persmeikite mediniu smeigtuku ar ilgesniu gvazdikėliu.
Silkės file, bent kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad skoniai susibalansuotų.
Silkė su obuoliais ir krienais
Jums reikės
Matjes silkės file,
obuolio,
krienų,
majonezo arba riebios greitinės,
šiek tiek pipirų mišinio.
Nuluptą obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais. Įdėkite šiek tiek krienų (stenkitės be skysčio), užberkite pipirų ir sumaišykite su majonezu ar grietine.
Vidinę kiekvieno filė pusę plonai aptepkite obuolių masės sluoksniu ir suvyniokite filė į ruletą, pradedant nuo uodegos ir persmeikite mediniu smeigtuku ar ilgesniu gvazdikėliu.
Silkės file, bent kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad skoniai susibalansuotų.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą