2023 m. spalio 9 d., pirmadienis

Sodri kopūstų sriuba

 


Pirmadienis tai diena, kada kartais tenka sunaudoti savaitgalį ant laužo keptos mėsos likutį. Na, jei to likučio nelieka, tenka traukti rūkytas žvėrienos dešreles ir virti kokią nors sočią sriubą. Kuri kartais ir būna tas vienintelis patiekalas vakare.

Šį kartą įlindau į internetą pažiūrėti, kokias kopūstų sriubas verda italai.  Padrinde sriuboms jie naudoja savojos kopūstą, kuris pas mus nėra laba populiarus. Tačiau beiškodama ilgiau. radau keletą receptų ir su mums įprastu baltagūžiu kopūstu. Iš tų kelių rastų itališkų receptų padariau vieną.

 Išvirus sriubą likau jos skoniu sužavėta. Kas neįprasto mums gali atrodyti šioje sriuboje. Pirmiausia, kaip ir priimta italams kepinamas svogūnas ir česnakas, vėliau ir visos kitos daržovės. Tai priduoda tikrai gerą skonį sriubai. Kaip ir kadagio uogos, kurios čia yra būtinos.

Jums reikės

apie 1 l. sultinio,

2- 4 rūkytų dešrelių ar ant grilio keptos mėsos (bet nėra būtina),

¼  baltojo kopūsto,

2- 3 bulvių,

1 morkos,

1 saliero stiebo,

½ raudonos paprikos,

1 pomidoro,

1 svogūno,

1 česnako skiltelės,

3 kadagio uogų,

čiobrelių ir raudonėlio,

1 a. š. čili pipiro,

druskos ir pipirų pagal skonį,    

 alyvuogių aliejaus (galite maišyti per pusę su lydytu sviestu).

 

Užkaiskite sultinį ir kai jis užvers sumeskite supjaustytas bulves ir supjaustytas griežinėliais dešreles.

Kadagio uogas suspauskite tarp dviejų šaukštų ir sumeskite į sultinį.

Kol bulvės ant nedidelės kaitros verda ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną ir toliau visas daržoves pjaustykite eilės tvarka ir meskite į keptuvę kepti. Česnaką, morkas, kopūstą, saliero stiebą. Vis kartas nuo karto pamaišykite. Kai kopūstas pagels, sudėkite papriką ir pomidorą. Dar kelias minutes apkepę viską supilkite į sultinį.

Suberkite prieskonines žoleles ir pipirus. Paragaukite ar nertūksta druskos.

Kadangi daržovės bus jau gerai sukepę, tai sriubos ilgai virti nebereikėtų. Paragaukite ar bulvės ir paprika suminkštėję. Jei taip, tai sriubą nukelkite nuo kaitros. Ir neužilgo pateikite.

Kaip ir visi kopūstų valgiai šį sriuba yra skanesnė sekančią dieną po virimo. Tačiau ar jos liks kitai dienai- nežinau J)))

Patarimas:

*vietoje bulvių galite dėti virtas baltas pupeles.

* šią sriubą galite pateikti su keliomis ciabata riekelėmis,

* įtarkuoti Fontina sūrio arba sūriu užkepti ciabatos riekeles.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: padarytas iš kelių receptų rastų internete.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą