Šios salotos buvo skirtos vegetarams. Tačiau jas bevalgydama pagalvojau, kad nuo pietų yra likę gabalėlis keptos vištienos. Nepatingėjau ir kelis gabalėlius jos sumečiau į savo salotų lėkštę. Tuomet ir supratau, kad ir taip skanios brokolių salotos bus dar skanesnės su kepta vištiena J))))
Jums reikės
šviežio brokolio, labai smulkiai pjaustyto,
1 sutarkuotos morkos,
virtų avinžirnių, (jei naudosite konservuotus, tai nuplautų ir nusausintų),
keptos paukštienos (susmulkintos),
skrudintų griežinėliais pjaustytų migdolų,
džiovintų spanguolių,
žalių svogūno laiškų, supjaustytų,
kapotos šviežios kalendros,
padažui:
majonezo,
1- 2 v.š virinto kambario temperatūros vandens (padažui praskiesti),
1 skiltelės išspausto česnako,
1 a. š. geltonojo kario miltelių,
½ šaukšto šviežiai tarkuoto imbiero (nebūtinai),
½ a. š. maltos ciberžolės (nebūtinai),
druskos
šviežiai malti juodųjų pipirų.
Į didelį dubenį suberkite smulkiai pjaustytus brokolius, avinžirnius, morkas, vištieną, migdolus, spanguoles, žalius svogūnus ir kalendrą.
Pagaminkite padažą- mažame dubenyje suplakdami padažui skirtus ingredientus ir užpilkite ant ruošiamų salotų.
Prieš pateikiant išmaišykite.
Jei norite, truputį minkštesnių brokolių- sumaišytas salotas palaikykite pusdienį.
Salotos puikiai išsilaiko kelias dienas.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pagal Monique Volz
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą