Šios nepaprastai gardžios ir lengvai paruošiamos salotos gali nustebinti ne tik jus, bet ir jūsų svečius. Na, šabloniškai parašiau, bet tai tiesa J)))
Visada išbandydama naują receptą kažkokius produktus, kurių derinys nėra man įprastas dedu paskutinius arba sumaišiusi dideliame šaukšte paragauju ar čia viskas dera ir yra gerai. Šį kartą šviežias ožkų sūris su krevetėmis kažkaip ‚skambėjo‘ įtartinai. Žinau, kad minkštas sūris, toks kaip „Philadelphia“ ar tas pats ožkos labai dera su rūkyta ar sūdyta lašiša. Bet kaip jis su krevetėmis? Paruošiau salotas, nufotografavau ir tada jau bandžiau jas su sūriu. Teko barstyti sūrį ant visų salotų ir dar kartą fotografuoti J)))
Jums reikės
kivių arba avokado (galite dėti abu),
virtų, bet geriau apkeptų, krevečių,
rūkytos ar sūdytos lašišos file,
cikorijos arba kietesnių salotų lapų,
apelsino arba rožinio greipfruto,
šviežio ožkos sūrio 'CHAVROUX'
padažui
1 v. š. apelsino sulčių ir apelsino žievelės,
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus,
pipirų,
laiškinio česnako (papuošimui).
Salotų lapus perpjaukite per pusę ir ant jų išdėliokite gabaliukais supjaustytą kivi, avokadą, lašišą, apelsiną (be membranos). Apiberkite ožkos sūriu.
Gerai nuplaukite apelsiną. Jis puikiai atskiriamas segmentais nupjovus nuo jo odelę.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir apipilkite juo salotas.
Užberkite laiškinio česnako.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą