Dabar atvėsus orams ir vakarams kas kartą vis tamsėjant siūlau vieną jaukų vakarą namuose praleisti prie taurės raudono vyno ir prancūziškojo Camembert sūrio.
Kadangi abu receptai labai panašūs, tai juos rašau iš karto abu. Galėsite pasirinkti pagal kurį norėsite kepti sūrį. O gal norėsite kepti kelis sūrius su skirtingais skoniais.
Camembertas su raudonųjų svogūnų džemu ir spanguolių užpilui
Jūs galite naudoti jau paruoštą svogūnų džemą, kurį rasite parduotuvėse arba jį dabar pasiruošite patys tik sūriui užkepti.
Jums reikės
1 Camemberto sūrio,
1 raudono svogūno, nuluptas ir supjaustytas arba galite naudoti raudonųjų svogūnų džemą,
50 gr. šviesiai rudojo cukraus (jei naudosite svogūnų džemą nereikės),
trupučio sviesto,
žiupsnelio druskos,
2 v.š. raudonojo vyno acto,
50 gr. šviežių spanguolių.
Pasiruoškite svogūnų džemą.
Sudėkite visus ingredientus (išskyrus spanguoles) į nedidelį puodą.. Išmaišykite ir ant vidutinės ugnies švelniai virkite 10-15 minučių, kol viskas suminkštės ir suirs iki uogienės konsistencijos.
Įpjaukite Camemberto sūrį viršuje kryžiumi ir šaukštu supilkite šiltą svogūnų džemą. Jei naudosite jau paruoštą iš seniau svogūnų džemą, jo papildomai šildyti nereikia.
Ant viršaus užberkite spanguolių.
Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 C apie 15 minučių.
Patiekite su šiltu prancūzišku batonu, bei taure raudono vyno.
Camembertas su spanguolėmis ir riešutais
jums reikės
1 Camemberto sūrio,
saujos šviežių spanguolių,
kapotų graikinių riešutų,
1 v. š. medaus.
Sūrio viršuje padarykite kryžminę įpjovą.
Ant sūrio sudėkite spanguoles ir riešutus. Gerai, jei keli nukris.
Kepkite 12-15 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol paspaudus sūrio viršus taps minkštas. Neperkepkite, nes sūris vėl gali sukietėti.
Išėmę sūrį apliekite jį medumi ir pateikite jį su krekeriais arba skrudinta duona.
Sudėtingumas: paprasta
Receptai: pagal Gordon Ramsai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą