Niekada nebuvau sugalvojusi salotoms panaudoti brokolių kotus. Tačiau internete ieškodama receptų užtikau, kad pasirodo Amerikoje tarkuoti brokolių kotai yra pardavinėjami, kaip priedas prie salotų… O aš kvailė juos išmesdavau J)))
Pasidarė įdomu, kaip ten tie kotai salotose? Ir pagaminusi salotas supratau, kad tų kotų iš tikro visai neverta išmesti, ne veltui jie pardavinėjami J))
Pabandykite ir jūs.
Į šias salotas galite pridėti saldžių ar traškių elementų, kad būtų dar skaniau.
*kepintų saulėgrąžų arba migdolų drožlių,
*džiovintų spanguolių
jums reikės
1 brokolio koto ir vos kelių brokolio žiedynų,
1- 2 vidutinių morkų,
1 obuolio,
majonezo,
druskos,
pipirų.
Nulupkite brokolio kotą, morkas ir obuolį. Stambia (burokine) tarka juos sutarkuokite. Obuolius galite pjaustyti plonais šiaudeliais. Brokolių žiedynus suskirstykite nedideliais gabalėliais.
Viską sudėkite į didelį dubenį. Supilkite majonezą ir išmaišykite.
Jei norite, įmaišykite saulėgrąžų arba džiovintų spanguolių. Valgykite iš karto arba laikykite šaldytuve iki 2 dienų.
Sudėtingumas paprasta,
Receptas: iš amerikietiško žurnalo
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą