Mano šių
metų atradimas tai Goma Wakame jūrų
dumblių salotos, kuriose gausu vitaminų ir mikroelementų. Vienu sakiniu
apibūdinus jos gėrių- gėris mūsų organizmui. Žinoma ne visur jų galima rasti
pirkti, bet įsivedus pavadinimą, internete tikrai išmes keletą prekybos taškų
kur jų tikrai rasite.
Šios salotos
nuostabus priedas prie keptos, rūkytos ar sūdytos žuvies. Taip pat prie sushi.
Salotas
galite pateikti ne tik su krevetėmis, bet ir su kepta žuvimi.
Jums reikės:
300- 400 gr.
Goma Wakame jūrų dumblių salotų,
400 gr.
didesnių krevečių (gali būti tiek virtos, tiek nevirtos),
½ raudonos saldžios
paprikos,
1 mažo čili
pipiro,
2- 3 česnako
skiltelių,
¼ citrinos,
šiek tiek
sojos padažo,
aliejaus
kepimui.
Keptuvėje vos
vos apkepkite smulkintą česnaką ir iš karto sudėkite plonomis juostelėmis
supjaustytą papriką, bei čili pipirą.
Kai pipirai
suminkštės, tačiau bus vos traškūs juos išimkite ir sudėkite į serviravimo indą
kuriame jau sudėti Goma Wakame jūrų dumbliai.
Į keptuvę
įpilkite dar truputį aliejaus ir apkepkite krevetes. Jei jos jau virtos- užteks
jas vos pakepti, kad tik jos sušiltų. Nevirtas krevetes kepkite ilgėliau vis
pavartydami, kol jos įgaus rausvą atspalvį. Baigiant kepti apliekite citrinos
sultimis ir sojos padažu. Dar 1 minutę pakepkite.
Krevetes
išimkite iš keptuvės ir uždėkite ant salotų. Jei norite užberkite dar 5 pipirų
mišinio.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą