2010 m. gruodžio 20 d., pirmadienis

Šventinis meniu Kučių vakarienei ir Kalėdoms




Artėja Kučių vakarienė ir Kalėdos, tad jau pats laikas būtų pasirašyti meniu. Ar paprasčiau pasakius- sąrašiuką ką gaminti. Metai iš metų aš tą sąrašėlį vis iš naujo rašinėju, o patiekalai praktiškai būna tie patys. Tad, gal geriau jį būtų pasirašyti, kad niekur nebedingtų ir prieš kiekvienas Kalėdas jį išsiimti iš kokios nors receptų knygos. Dabar, kai pradėjau rašyti dienoraštį manau, bent kitiems metams jis liks. 
Kučių vakarienė
         su svogūnais ir razinomis,
         lašišos tartaras,
             morkų- agurkų salotos su krabų mėsa,
             kuskusas su karališkomis krevetėmis,
              aguonų pienas.
Kučiukai.
Taip 12 patiekalų jau yra. Bet žinau, kad anyta tikrai atsiveš pačius pačiausius virtinukus su džiovintais baravykais. Aš niekada jų negaminau, nes net bijau sugadinti tuos tobulus "Grafo Tiškevičiaus koldūnus". Tad, kol dar yra, kas juos su meile padaro, aš net nepradedu.
Iš tikro Kučių vakarienei skaičiuojasi visi valgomi "dalykėliai" esantys ant stalo.  Tai ir duona, ir plotkelės, ir vaisiai.
Kalėdų valgiai:
Įdaryta slyvomis kiaulienos nugarinė (arba sprandinė),
Balta mišrainė,
Kalėdinis džiovintų vaisių ir ledų pudingas. 

5 komentarai:

  1. Kuciu stalo meniu skamba puikiai ♥
    As Kaledoms megstu tradiciskai kepta zasi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonėle, tradiciškai kepta žąsis tai- kaip? Man atrodo, kad ir aš tradiciškai kepu. Tik, valgo pas mus ją: vieni su troškintais kopūstais, kitiems tik bruknių ar obuolių- slyvų džemo su čiobreliais užtenka.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, kaip laiku atradau šitą įrašą :) Anyta kaip tik žąsį užsakė Kalėdoms. Einu kopijuotis receptukų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikiuosi, kad patiks ir žąsis bus puiki :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na burokėlių salotos su pupelėmis yra nepakeičiamos ant Kūčių vakarienės stalo. Visada pas mus jų yra.

    AtsakytiPanaikinti