Į "Astrą" tokio anšlago žinoma nebūdavo, bet laisvos vietos tekdavo šiek tiek palaukti. Na, kelios minutės- tai ne diena ir ne mėnuo. Man labai patikdavo greitai užkąsti (tiksliau papietauti) prie baro. Ten dieną visi pietaudavo. Tad, masiškai būdavo kertami nuostabieji "Astros" kotletai (receptą būtinai parašysiu, tik pačiai reikia tuos kotletus kada išsikepti). O desertai tiesiog būdavo sustatyti eilėmis, ateini ir pasiėmei ko širdis tą dieną trokšta. Plakta grietinėlė su žele, ir plakta grietinėlė su juodos duonos džiuvesėliais. Gal dar koks tortelis būdavo, bet man pilnai užtekdavo grietinėlės.
Po daugelio metų kažkaip prisiminiau tą grietinėlę ir sugalvojau, kad reikia dabar paragauti. Ir kaip nekeista, įspūdis tas pats. Geras. Tai greitas desertas kai norisi kažko saldaus, o kepti kažką tingisi. Arba kai turime svečių, o desertui gaminti nebeturime laiko.
Jums reikės
juodos duonos džiuvėsėlių (jau sumaltų),
riebios grietinėlės,
cukraus,
juodųjų serbentų uogienės (tiks ir mėlynių ar bruknių).
Juodą duoną turėtume pasiruošti iš anksto. Ją susidžiovinti ir susimalti. O kaip plakti grietinėlę gal rašyti nebereikia. Tik į 200ml. plakamos (Panvėžio) grietinėlės aš dedu 2-4 a.š. cukraus. Bet jūs patys žiūrėkite kokio saldumo desertą mėgstate. Dar- jei uogienė, kurią pateiksite prie deserto, saldi- tai cukraus dėkite mažiau. Aš pyliau pačios gamintą sirupą nuo bruknių uogienės.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą