2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Kuskusas su daržovėmis, razinomis ir krevetėmis

 Šio patiekalo įdėja atsirado iš restorano "Sadutė" esančio Kaune. Kai teko ragauti panašias šiltas salotas, likau jomis sužavėta. Tik buvo keletas sudėtinių dalių kurios man nelabai tiko ir patiko. Tad, jau po kelių dienų aš pabandžiau tas salotas padaryti kitaip. Jūs galite taip pat ekspermentuoti. Vietoje kuskuso kruopų galite naudoti kinvos kruopas. Morkų galite nedėti. Bet kitus produktus sudėti reikėtų, kad patiekalas bent jau panašus būtų.


Jums reikės:

kuskuso (vidutinio stambumo) arba kinvos,
svogūno galvutės,
paprikos,
morkos (nebūtinai),
geltonų razinų,
didesnių krevečių (gali būti šaldytos),
druskos,
kajieno pipirų,
alyvuogių aliejaus.

Kol verda kuskuso ar kinvos kruopos (pagal pakuotėje nurodytą  instrukciją) ant alyvogių aliejaus pakepiname susmulkintus svogūną, papriką ir morką. Kepiname kol beveik visiškai suminkštėja morka su paprika. Sudedame karštame vandenyje nuplautas geltonas razinas. Ir dar truputį pakepiname. Viską sumaišome su jau išvirusiomis kruopomis ir užberiame nedaug kajeno pipirų. Patiekalas turi būti mandagiai aštrus.
 Atskiroje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus trumpai pašildome karališkas krevetes. Jei naudojate šaldytas virtas krevetes jos jau turi būti atšilusios. Jei šaldytas žalias jos taip pat turi būti atšilusios. Tik žalių kepimo laikas bus žymiai ilgesnis. Tada pašildytas krevetes dedame ant paruošto kuskuso (tik be skysčio kuriame šildėme krevetes).

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą