2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Karpis su grikiais (rusų virtuvė)


   Paprastas, lengvai gaminamas ir galima sakyti kaimiškas receptas. Visiems tiems, kas mėgsta karpį ar lyną.
Jums reikės:
karpis arba lyno (apie 1-1,5kg),
200 gr. (1 stiklinė) grikių,
3 virti kiaušiniai,
1- 2 svogūnai,
200 gr. grietinės,
2  v.š. sviesto arba aliejaus,
žuvies prieskonių,
druskos,
pipirų,
krapų,
petražolių.

   Pirmiausia pakepiname sausai grikius ir juos išverdame. O kol jie verda suvarkome karpį. Pašaliname žvynus, pelekus. Jei pirkote dar gyvą karpį tai jūsų laukia dar daugiau darbų. Bet tikriausiai jei jau tokį spurdantį perkate, tai ir žinote, ką su juo toliau daryti reikia. Prisipažinsiu- aš bijau gyvos žuvies, tad esu laiminga, kad galima nusipirkti jau išskrostą "žuvelioką".
  Taigi, tą karpį perpjauname per pusę ir apibarstome žuvies prieskoniais. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste (ar  aliejuje). Kai svogūnas tampa permatomas, į juos suberiame sukapotus virtus kiaušinius ir išvirtus grikius. Užbarstome pipirų, druskos ir viską keptuvėje išmaišę supilame į kepimo skardą ar į indą kuriame žadame kepti. Ant viršaus uždedame karpio puseles. Įpilame apie 0,5 stiklinės karšto vandens, uždengiame folija ar dangčiu ir kepame orkaiteje 180C temp. Po 20 min. nuimame foliją ir supilame grietinę, užbarstome petražolėmis ir krapais. Ir jau neuždengę kepame dar 15- 20min.

   Pateikite su marinuotais agurkais ar keptais obuoliais. Ir dar puikiai tiks bokalas alaus ar taurė balto vyno.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas iš knygos: "Žuvys ir jūrų gėrybės"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą