Pagaliau po ilgų ieškojimų, bandymų suradau tą tobulą prancūziškų sausainių receptą. Tų sausainių dėžutėje, padovanotų Paskalio... Tokį visiškai prancūzišką, kai plonas sausainis tirpsta burnoje ir tu jauti ne tik jo delikatų trapumą, bet ir nuostabų vanilės aromatą, bei sviesto subtilų skonį. Mano namų ekspertai ragaudami juos iš karto pasakė, va čia tai, ko ir reikia J
O jums reikės
200 gr. miltų,
1 kiaušinio + 1 kiaušinio trynio + 1 kiaušinio trynys reikalingas aptepimui (arba šiek tiek riebios grietinės),
125 gr. pusiau sūdyto sviesto (arba paprasto sviesto ir žiupsnelio druskos),
130 gr. cukraus pudros,
½ a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. vanilinio cukraus,
Į dubenį sudėkite sviestą, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išplakite.
Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir maišykite, kol tešla visiškai susimaišys, tačiau ji turi likti smėlio konsistencijos. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Tešlą kočėlu iškočiokite iki maždaug 4 mm storio ir sausainių formele išpjaukite sausainius, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C
Ant kiekvieno sausainio teptuką patepkite kiaušinio tryniu (arba grietine), šiame etape galite formuoti raštus šakute.
Kepkite 12–15 minučių, kol sausainiai taps stipriai auksiniai. Leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto prancūzų kalba
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą