2023 m. vasario 24 d., penktadienis

Prancūziškos avokadų vištienos salotos


 

Nuostabaus skonio salotos, kuriose viskas labai dera tarpusavyje. Prancūzai prie šių salotų rekomentuoja baltą vyną.

Jums reikės

     2 keptos ar virtos vištienos krūtinėlės,

     2 avokadų,

     2 saujos špinatų arba rėžiukų,

     8 pievagrybių (balti l. švieži, nes dedami švieži),

     parmezano supjaustyto drožlėmis (bulvių skustuku),

Padažui

     1- 2 skiltelių smulkintų (geriausia išspaustų)česnakų,

     1/2 didelės citrinos sulčių,

     1 a.š. grūdėtų garstyčių,

     6 v. š. alyvuogių aliejus,

     3 v. š. baltojo balzamiko kremo (arba sidro acto),

      druskos.

Kaip ką gaminti net nereikia rašyti, viskas ir taip aišku. Tik vienas patarimas apie pievagrybius. Švieži, balti neparudę pievagybiai valgomi ir termiškai neapdoroti. Dažniausiai jie taip pateikami salotose. Jei tai jums nepriimtina, negaminkite šių salotų, nes kepti pievagybiai visiškai šiose salotose netinka. Mano viena giminaitė nevalgo žalių pievagybių, tad juos bandžiau jai atskirai pakepti ir gavosi visškai kitoks skonis. Na, net nepanašu buvo į tai ką mes visi valgėme….


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: prancūzijos virtuvės  žurnalas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą