2023 m. vasario 13 d., pirmadienis

Morkų pyragas su apelsinų cukatais

 


Nuostabus morkų pyragas. Drėgnas ir kvepiantis apelsinais. Tik darydama jį persistengiau. Norėjau, kad būtų kaip geriau, bet gavosi sviestas- sviestuotas :-))))) Nereikėjo daryti tiek daug kremo pertepimų. Kai pyragas drėgnas ir labai skanus, užtenka tik vieno pertepimo per vidurį (kuris gaunasi jį suvožus) ir aptepimo kremu iš viršaus ir šonų. Tikrai nevarkite, nedarykite daug sluoksnių.

O šiam nuostabiam pyragui reikės:

300 gr. morkų,

100 gr. apelsinų cukatų arba tarkuotos apelsino žievelės,

3 v.š. romo,

150 gr. sviesto,

175 gr. rudojo cukraus,

žiupsnelio druskos,

4 kiaušinių,

150 gr. miltų,

2 a.š. kepimo miltelių,

100 gr. tirpių avižinių dribsnių.

kremui

200 gr. „Philadelphia“ sūrio (be jokių priedų),

300 gr. plakamosios grietinėlės (35% riebumo)

5 v.š. cukraus (nubraukti),

1 a.š. vanilės esencijos.

 

Sutarkuokite morkas smulkoka tarka. Į jas suberkite apelsinų cukatus ir supilkite romą.

Atskirkite kiaušinių baltymu nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų.

Sviestą, cukrų, bei druską išsukite iki purios masės. Sudėkite trynius ir vėl gerai išsukite.

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir avižiniais dribsniais.

Į kiaušinių masę supilkite morkas, miltų mišinį ir viską gerai permaišykite.

Galiausiai sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir viską atsargiai išmaišykite.

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą (tik dugną) 26 cm. skersmens atsegamą torto formą. Pasistenkite pyrago centre mentelės pagalba padaryti tarsi duobę, kad pyragas kepdamas neiškiltų per daug pačiame centre.

Kepkite iš anksto įkaitintoje iki 175 C orkaitėje 40- 50 min. Iškepęs ar dar nevisai- patikrinkite pagaliuku.

Iškeptą ir atvėsusį tortą išimkite iš formos.

Grietinėlę išplakite kartu cukrumi ir vanilės esencija iki standumo. Įdėkite „Philadelphia“ sūrio ir plakite, kol abi masės susijungs.

Viršų aptepkite išplaktu kremu. Perpjaukite tortą per pusę ir vieną dalį užkelkite ant kitos torto dalies.

 Visą tortą aptepkite likusiu kremu.

 


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš knygos „Didžioji kepinių knyga“ 2000m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą