Sutikite, kad įdaryti (farširuoti) kiaušiniai yra nepaprastai skanu. Tačiau jie nėra patogūs transportuoti kažkur toliau. Be to, kiekvieną kiaušinį įdaryti užima laiko. Prispirta sugalvoti kažką greitai pagaminamo ir skanaus, radau visai gerą išeitį. Kad su kietai virtais kiaušinais galima padaryti užtepėles. Jos paprastos, su dviem pagrindiniais komponentais (neskaitant majonezo, druskos, pipirų ir krapų). Belieka tik pasirinkti ką be kiaušinių dar turime šaldytuve.
Kiaušinių užtepėlė su sūriu
Tai garsiosios “Pikantiškos salotos”.
Lygiomis dalimis stambia ‘burokine’ tarka sutarkuokite kietai virtą kiaušinį ir fermentinį sūrį. Įberkite šiek tiek pipirų mišinio ir sumaišykite su majonezu. Galimos variacijos šią užtepėlę pagardinti raudonosios paprikos milteliais, česnaku ar smulkintomis petražolėmis.
Kiaušiniai su šprotais
Konservuotus šprotus išdėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų per didelis kiekis aliejaus. Vėliau sutrinkite juos šakute ir sumaišykite su ‘burokine’ tarka tarkuotais virtais kiaušiniais. Pagardinkite 5 pipirų mišiniu ir sumaišykite su majonezu.
Kiaušiniai su krabų lazdelėmis
Skaniausia yra naudoti “Snieginio Krabo” mėsos lazdeles. Jas smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tarkuotu virtu kiaušiniu. Pagardinkite smulkiai supjaustytais krapais, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite su majonezu.
Kiaušiniai su rūkytu kumpiu
Sumalkite lygiomis dalimis kiaušinius ir kumpį. Įberkite pipirų, bei smulkintų krapų. Sumaišykite su majonezu.
Kiaušiniai su džiovintais baravykais
Šiai užtepėlei užgaišite jau daugiau laiko, bet jos skonis tikrai vertas laiko gaišačiai…
Užmerkite džiovintus baravykus ir po kelių valandų juos išvirkite.
Keptuvėje pakepkite šalotą ir sumeskite smulkiai supjaustytus grybus, ir dar kartą apkepkite. Įberkite šiek tiek druskos, bei pipirų. Atvėsintus grybus sumaišykite su tarkuotais kiaušiniais ir majonezu.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą