Dar vieni labai skanūs prancūziški sausainiai. Juk kitaip ir būti negali, kai saldumynai gaminami Prancūzijos virtuvės meistrų. Pabandykite išsikepti kelis sausainių variantus pagal šį receptą. Su aguonomis, šokoladinius su kakava ar su citrinos žievele.
Jums reikės
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
110 gr. cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
250 gr. miltų
130 gr. sviesto.
Dubenyje sumaišykite cukrų su sviestu ir vaniliniu cukrumi, kai sviestas pabals įmuškite kiaušinius.
Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Palikite tešlą bent pusvalandžiui šaldytuve pastovėti.
Ant miltais pabarstyto darbastalio iškočiokite tešlą iki 5 mm storio.
Sausainių formele ar stikline išspauskite norimas formas.
Dėkite sausainėlius ant kepimo popieriaus ir pašaukite į įkaitintą iki 170 C orkaitę. Kepkite apie 15- 20 minučių, priklausomai nuo sausainių storio.
Iš šio kiekio išeis dvi skardos sausainių.
Galimi variantai:
*sumaišykite 2 kupinus arbatinių šaukštelius kakavos miltelių su miltais,
*sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį aguonų su miltais,
*įmaišykite trakuotą citrinos ar apelsino žievelę,
Sudėtingumas: nesudėtinga,
Receptas: iš interneto prancūzų kalba
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą