Nuostabus receptas tinkantis iškilmingiems sekmadienio pietums (kaip šaltas užkandis) ar šventinei vakarienei.
Noriu atkreipti dėmesį, kad šis patiekalas ruošiamas iš anksto. Beveik pusę paros (per naktį) marinuojama pirmą kartą ir dar pusę paros kitame marinate laikoma jau iškepus.
Jums reikės
apie 800 gr. veršienos, jautienos arba kiaulienos file,
Marinatui 1
2 v.š. sojos,
1 v.š. Hoisin padažo arba padažo Pekino ančiai,
1/2 a.š. druskos,
2 v.š. aliejaus,
1 a.š. cukraus,
Marinatui 2
50 ml. balto vyno acto,
2 v.š. virinto vandens,
100 ml. alyvuogiu aliejaus,
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
1/2 a.š. 5 pipiru mišinio,
1- 2 česnako skiltelių,
petražolių,
3- 4 v.š. kaparėlių.
Sumaišykite visus pirmojo marinato ingredientus. Ir sudėkite mėsą, kad ji būtų pilnai apsemta. Tam galite naudoti nedidelį indą ar šaldymo maišelį. Palikite marinuotis per naktį.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C ir kepkite mėsa maždaug 30- 40 min. Iškeptą mėsą išimkite iš orkaitės ir leiskite jai atvėsti.
Sumaišykite antrojo marinato ingredientus. Česnaką išspauskite, o petražoles smulkiai supjaustykite.
Supjaustykite mėsą ir sudėkite į indą su marinatu. Uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį marinuotis šaldytuve.
Prieš pateikiant atsargiai išimkite mėsą iš marinato, išdėkite gražiai į serviravimo indą. Šaukštu išgraibykite petražoles, kaparėlius bei česnaką ir uždėkite ant mėsos.
Sudėtingumas: nesudėtinga
Receptas: pagal Daiva Börjesson
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą