Šį kartą sotūs ir nepaprastai skanūs pusryčiai pagal portugalų virtuvės šefą George Mendes.
Jums reikės
150 gr. bekono arba rūkytos šoninės,
1 nedidelio svogūno,
2 skiltelių česnako,
lauro lapo,
1 a.š. raudonosios paprikos dribsnių,
1 nedidelio pomidoro,
4 rūkytų dešrelių,
2 stikl. šviežių žirnelių (ne sezono metu naudokite šaldytus, bet jokiu būdu netiks konservuoti),
4 kiaušinių,
trupučio petražolių,
druskos,
aliejaus arba lydyto sviesto.
Keptuvėje apkepkite bekoną ar šoninę. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką. Viską kepkite kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, paprikos dribsnius, lauro lapą, griežinėliais supjaustytas dešreles ir kepkite dar 3 min.. Įpilkite truputį aliejaus ir suberkite žirnelius. Viską kepkite 2 min.
Mentele padarykite keturias duobutes ir į jas įmuškite kiaušinius, užberkite druskos, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ne ilgiau kaip 8 min.. Prieš pateikiant užberkite petražolių.
Jei mėgstate nesukepusį kiaušinio trynį, troškinį su žirneliais išdėkite į lėkštes ir kiaušinius kepkite jau tuščioje keptuvėje, tik prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus ar sviesto, kad kiaušinai kepant nepridegtų.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą