Sena, tai dar valgymui tinkama, tačiau pernykštė uogienė. Dabar kaip tik toks metas, kad galime peržiūrėti savo žiemos atsargų lentynas ir sunaudoti tai kas liko. Juk netrukus prasidės naujas konservavimo sezonas.
1 stikl. uogienės,
2 kiaušinių,
1 stikl. cukraus,
1 stikl. grietinės,
2 stikl. miltų,
2 a.š. sodos,
3 v.š. tikros kakavos
kremas
600 gr. grietinės ( 35% riebumo ),
6- 8 v.š. cukraus,
1 nedidelės citrinos sulčių,
migdolų esencijos.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Sudėkite uogienę, miltus, grietinę, sodą (ją grietinėje užgesinkite), kakavą ir viską gerai išmaišykite.
Į kepimo skardą esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių ir ištepkite kokoso aliejumi ar sviestu.
Išplaktą masę supilkite į kepimo skardą ir labai lygiai paskleiskite per visą plotą..
Kepkite prieš tai įkaitintoje 180 C orkaitėje 20- 33 min. arba kol iškeps.Iškepimo lygį patikrinkite pagaliuku.
Kol biskvitas kepa pasiruoškite kremą.
Grietinę išplakite su cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilkite citrinos sultis ir migdolų esenciją ir dar paplakite, kol grietinė pasidarys tiršta.
Kepinį atvėsinkite ir po to supjaustykite į tris dalis ir tas dalis dar padalinkite pusiau..
Patraukite kepinį su visu popieriumi nuo skardos, atsargiai apverskite ir nuimkite kepimo popierių. Pirmąjį gabaliuką dėkite ant lygaus paviršiaus ir aptepkite grietinės kremu.
Dėkite antrąjį gabaliuką ant apteptojo ir vėl jį aptepkite kremu. Taip sutepkite visus gabaliukus. Likusiu kremu aptepkite torto šonus.
Sudėtingumas: nėra sudėtinga
Receptas: močiutės rudasis tortas
Turiu tokių visokių likučių. O koks kiekis uogienės? Tūriu arba svoriu (stiklainiai pas mane nuo 0,2 iki 1l stovi). Ir ar tinka obuolienė?
AtsakytiPanaikintiIndre, 1 stiklinė arba 220 ml.uogienės. Tinka bet kokia uogienė, obuolienė.
PanaikintiBest recipe i ever see
AtsakytiPanaikintiBuy Halal Meat Online
Thanks, glad you like it
Panaikinti