Iš kiaulės karkos galima padaryti labai paprastą naturalų vyniotinį, o tiksliau- slėgtainį.
1 nedidelė kiaulės karka,
1 morka,
1 svogūnas,
1/4 saliero šaknies,
1/4 saliero šaknies,
po 5 kvepiančių ir juodųjų pipirų grūdelius,
petražolių, gelsvių,
pipirų ar kitokių jūsų mėgstamų mėsos prieskonių, jei norite kmynų,
druskos.
Pasirinkite
tokio dydžio karką, kad tilptų jums į puodą arba paprašykite mėsininko,
kad ją perkirstų pusiau. Į verdantį vandenį sudėkite karką,
prieskonines daržoves ir pipirų grūdelius. Jei karką virsite paprastame
puode pipirų grūdelius berkite jau po to, kai nugraibysite virimo
pradžioje atsiradusias putas. Paprastame puode karką reikėtų virti
kelias valandas, greitpuodyje- 1 val.
Kai mėsa lengvai atsiskirs nuo
kaulo išimkite ją. Nukauluokite ir nuimkite odą. Į polietileno maišelį
skirtą šaldymui sumeskite visus mėsos gabaliukus, apiberkite juos
pipirais ir kmynais ar jums patinkančiais mėsos prieskoniais ir išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos. Paskirstykite mėsos gabaliukus tolygiai ant maišelio dugno
ir užlenkite maišelį. Tiksliau suvyniokite maišelį kaip kokį pailgą
lietinį ir padėkite šaltai. Jei turite galimybę- visą maišelį galite
lengvai paslėgti.
Pilnai atšalusį slėgtainį prakirpę ir nuėmę
maišelį supjaustykite.
Sudėtingumas: paprasta
Dalia, bet Tu ir šaunuolė, liežuvis ( nuo jo svaigstu tiesiogine prasme), o dar ir vyniotinis karkos. Aš kiaulienos nevalgau, bet vis tiek tokia netinginė, kad net pavydžiu:)) Su šventėmis ir linkiu: sveikatos, laimės, vidinės ramybės ir tokių pat nerealių patiekalų bloge ir ne tik. O mes per Kalėdas austres ir kitas jūros gėrybes valgėme:)))
AtsakytiPanaikinti