Man vis dar norisi matyti daug spalvų lėkštėje ir lengvo aštrumo kuris truputį šildo. Šios rytietiškos salotos kaip tik tokios ir yra. Jos puikios ir tuo, kad galite sunaudoti likusią keptą paukštieną ar virtą jautieną. Žinoma, ką tik iškepta mėsa yra geriausias variantas.
Neišsigąskite, kad salotų ruošimas taip smulkiai aprašytas. Paruošti jas yra daug paprasčiau, nei jas aprašyti.
Jums reikės
1 baklažano,
1/2 v. š. druskos.
1 didelio kiaušinio,
1-2 a.š. miltų,
aliejaus (kepimui),
300- 400 gr. keptos ar virtos mėsos (tiks jautiena arba paukštiena),
1 raudonos paprikos,
1 morkos,
1/2 ilgo agurko,
1 skiltelės česnako;
2 v. š. ryžių acto,
3 v. š. sojos padažo,
3 v.š. Sweet & chilli padažo,
1 aitrios paprikos arba aštrios paprikos dribsnių,
1-3 v. š. smulkintos kalendros (arba petražolių),
1 v. š. skrudintų sezamo sėklų.
Baklažanus supjaustykite 1.5 cm. pločio lazdelėmis, užpilkite šaukšteliu druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti.
Per tą laiką supjaustykite šiaudeliais papriką. Morką geriausiai būtų supjaustyti korėjietišku stiliumi (labai plonomis juostelėmis) mandolinos ar specialaus skustuko pagalba. Agurką perpjaukite per pusę per visą jo ilgį ir supjaustykite įstrižai. Česnaką ir aitriąją papriką susmulkinkite.
Jei reikia pašildykite mėsą supjaustytą taip pat juostelėmis arba paprasčiausiai ją suplėšykite.
Baklažanus perplaukite vandeniu ir gerai nuspauskite rankomis.
Kiaušinį išplakite ir sumaišykite su miltais. Sudėkite baklažanus ir juos gerai išmaišykite tešloje.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pusę baklažanų lazdelių ir kepkite kartais pamaišydami, kol švelniai apskrus. Išimkite baklažanus ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Taip apkepkite ir likusius baklažanus.
Į didelį dubenį supilkite visus skystus produktus, taip pat smulkintą česnaką ir aitriąją papriką, juos išmaišykite.
Į tą patį dubenį sudėkite morkas, mėsą, papriką ir dar šiltus baklažanus. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite smulkintos kalendros ir sezamo sėklų.
Sudėtingumas: paprasta,
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą