Šis receptas atkeliavo iš mano vyro šeimos. Dabar tai jau tradicinė ir mūsų šeimos silkė.
Jums reikės:
1 silkė,
2 vidutinio dydžio geltoni svogūnai,
1-2 v.š. razinų,
2-3 v.š. pomidorų padažo (naudoju "Daumantų" naturalų),
1-2 lauro lapai,
4 kvepančių pipirų grūdeliai,
1/2 a.š. cukraus,
aliejaus.
Verdančiu vandeniu užplikykite razinas ir pakite jas taip. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę su karštu aliejumi. Įdėkite pipirus, bei lauro lapus ir uždengę dangčiu kepkite vis pamaišydami. Kai svogūnai taps skaidrūs, nupilkite vandenį nuo razinų ir suberkite jas į kepamus svogūnus. Įberkite cukraus, įdėkite pomidorų padažo ir dar kokias 2 min. pakepkite uždengę dangčiu. Po to atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Nuplaukite ir išdarinėkite silkę. Paragaukite, jei ji sūroka pamerkite bent valandai į pieną. Tik po to, iššimtą iš pieno silkę vėl nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pakišę didelį peilį po silke ir iš viršaus prilaikydami gabaliukus ranka gražiai sudėkite ją į silkinę ar serviravimo lėkštę. Ant viršaus uždėkite atvėsusius keptus svogūnus.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą